ΠΑΣΧΑ: Χριστός Ανέστη (7ο μέρος).

0 Comments

anastash

«Χριστός Ανέστη»!
σημαίνει γαλήνη και ειρήνη στην καρδιά. Ο ταραγμένος άνθρωπος, πού ζει μέσα στα πάθη, στις αδυναμίες, στο σκοτάδι, στο έγκλημα, στην αμαρτία, αυτός είναι μια θλιβερή ύπαρξη. Διότι δεν γνώρισε τον Αναστημένο Χριστό. Δεν γνώρισε την αλήθεια, δεν γνώρισε την ειρήνη.

Γιατί είναι ταραγμένη η καρδιά σου; Γιατί έχεις ένοχο συνείδηση; λέει η Εκκλησία στον καθένα μας. Η συνείδηση μας, μας ελέγχει, σκυθρωπάζει η καρδιά μας και το πρόσωπό μας δείχνει την ταραχή. Όμως, όποιος έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Θεό, ζει κατά Θεόν, πολιτεύεται κατά Θεόν, έχει μία ηρεμία έκδηλη στην καρδιά και στο πρόσωπο.
«Ειρήνην τήν εμήν δίδωμι υμίν». Η ειρήνη του Χριστού, αυτή είναι η πραγματική ειρήνη. Οι λεγόμενοι ειρηνολόγοι και ειρηνοποιοί που υπόσχονται, ξεγελώντας τους λαούς, ότι θα φέρουν την παγκόσμιο ειρήνη, μας απατούν και μας σκλαβώνουν. Μιλούν για ειρήνη και ετοιμάζονται για πόλεμο. Μόνον ο Χριστός μάς χαρίζει την αληθινή ειρήνη.

Θ. Θεοφυλάκτου

 

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΚΩΦΩΝ

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΚΩΦΩΝ

 
Το Κατηχητικό Κωφών γίνεται στη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και γίνεται κατήχηση κάθε Δευτέρα 19:30 μ.μ. στην εκκλησία Ιερού Ναού Παναγίας Αχειροποιήτου, που βρίσκεται στην οδό: Αγίας Σοφίας 56, Θεσ/νίκης.
 Σας περιμένουμε στη κατήχηση των κωφών.
Ανοικτά: ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΩΣ ΜΑΙΟ
Κλειστά: ΙΟΥΝΙΟ ΩΣ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ
 

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ; 

 Ελάτε στην εκκλησία του Ιερού Ναού Παναγίας Αχειροποιήτου, που βρίσκεται στην οδό: Αγίας Σοφίας 54, Θεσ/νίκης.
Δείτε στον ΧΑΡΤΗ: 

Θα αναζητήσετε τον ιερέα
πατέρα Σπυρίδωνα που γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΗΓΗΣΗ: το πρωί 10:00 π.μ -13:30 μ.μ.

Επικοινωνία e-mail:
acheiropoiitos@freemail.gr

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ey1

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

top_logo1 pemptousia 

 

Go to top