Πατήρ Θεμιστοκλής: Πως ξεπέρασα τον Covid-19…!

Κοινοποίηση

 

Μετάφραση με ομιλία του Πάτερ Θεμιστοκλή για το βίντεο.

Πως ξεπέρασα τον Covid-19…!

1η ημέρα: σαν να με δείρανε 10.
2η ημέρα: σαν να με έδειραν 8.
3η ημέρα:  ……  Δείτε στη συνεχεια στο βίντεο.

Μετάφραση της ομιλίας του:
Χαίρετε!
Είμαι ο πατέρας Θεμιστοκλής και η ώρα είναι, ώρα για πνευματική γυμναστική.
Θα μου πείτε τώρα, πνευματική γυμναστική και θα μας μιλήσεις πώς περασες τον κορονοϊό; είναι αυτό πνευματικό ζήτημα;
Κι όμως, η αντιμετώπιση της ασθένειας είναι ένα πνευματικό ζήτημα και μάλιστα δείχνει την πνευματική μας κατάσταση. Λέει ο αββάς Ησαΐας «μη φοβάσαι την ασθένεια, μη φοβάσαι ποτέ ότι θα αρρρωστήσεις, γιατί ο άρρωστος μπορεί να γίνει σκεύος εκλογής, Απόστολος του Χριστού. Ενώ κατά κανόνα ο υγιής είναι σκληρόκαρδος, ανάλγητος και δεν μπορεί να σηκώσει τα χέρια για προσευχή, ενώ ο ασθενής είναι γλυκός, είναι μετριοπαθής και έχει πολλή αγάπη για τους συνανθρώπους του και γι’ αυτό το λόγο προσεύχεται και για τον εαυτό του, αλλά ιδιαίτερα για τους άλλους». Οπότε πρέπει να δεχτούμε την ασθένεια ως επίσκεψη του Θεού, ότι μας δίνει τη δυνατότητα και εμείς να σηκώσουμε λίγο από το σταυρό του.
Έπειτα αυτό το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι να διώξουμε τον φόβο, «γιατί ο φοβούμενος την ασθένεια» λέει πάλι ο αββάς Ησαΐας, «ου μη φθάσει στο κατά φύση», δηλαδή αυτός ο οποίος φοβάται την ασθένεια δε μπορεί να γίνει φυσιολογικός άνθρωπος, όπως μας έπλασε ο Θεός, όπως έπλασε τον Αδάμ. Είναι το παρά φύσιν, στο οποίο δυστυχώς καταλήξαμε από τις αμαρτίες μας, το υπέρ φυσιν, που φτάσανε οι Άγιοι και το κατά φύσιν, που είμαστε εικόνες του Θεού. Ούτε σε αυτό μπορούμε να φτάσουμε. Αν όμως κάποιος δειλιά; λέει ο αββας Ησαΐας, ας παρακαλέσει το Θεό να τον βοηθήσει. Αυτά γενικά περι ασθενείας. Υπαρχει άλλωστε και ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο, το οποίο δείχνει πως ο φόβος ρίχνει το ανοσοποιητικό μας. Άρα το πρώτο και κύριο είναι να μη φοβόμαστε την ασθένεια.
Το δεύτερο είναι να αναφέρουμε μόνο στον γιατρό όλα όσα μας συμβαίνουν και όχι στους άλλους. Δεν χρειάζεται να λέμε έχω αυτό, έχω το άλλο να κλαίμε, να παραπονιόμαστε. Όποιος μας ρωτάει να λέμε, «δόξα τω Θεώ, όλα καλά». Και στο γιατρό, ο οποίος μας παρακολουθεί και πρέπει να έχουμε κάποιον να μας παρακολουθεί και σε αυτή την ασθενεια γιατί έχει πολλές υποτροπές, να του λέμε ακριβώς το τι μας συμβαίνει.
Εγώ, δόξα τω Θεώ διαγνώστηκα θετικός στο κέντρο υγείας. Η γιατρός εκεί πέρα μου είπε: «μην αγχώνεσαι, μη στεναχωριέσαι. Λέω «όχι, δεν αγχώνομαι». Μου λέει: «είναι μία γρίπη, θα την περάσετε. Θέλει πολλά υγρά, ξεκούραση, βιταμίνες και μην πάρετε από την αρχή αντιβίωση». Αυτά μου είπε, είχα και επικοινωνία καθημερινή με τον Αντώνη Πουλτουρτζίδη, τον οποίο τον ευχαριστώ πάρα πολύ που βοήθησε την οικογένειά μου και έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, εφάρμοσα το πρωτόκολλο του και δόξα τω Θεώ πήγαν όλα καλά. Θα μου πείτε, τώρα γιατί μας τα λες αυτά πάτερ; τι μας ενδιαφέρει; Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος; Σας τα λέω γιατί εφόσον τα κατάφερα εγώ με τη βοήθεια του Θεού, μπορείτε να τα καταφέρετε και εσείς.
Το άλλο σημαντικό κομμάτι που νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο, είναι η προσευχή κατά τη διάρκεια της ασθένειας, να λέτε την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με, Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς. Αν είστε κάπως καλύτερα ψάλτε την παράκληση της Παναγίας, η οποία διώχνει κάθε στεναχώρια, γιατί αυτή η ασθένεια, δεν ξέρω με ποιόν τρόπο χτυπάει την ψυχολογία, βιοχημικός είναι, δαιμονικός; Δεν ξέρω. Ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ θα πω πάντως ότι έρχεται κάτι και σε πλακώνει στο στήθος και για αυτό το λόγο πρέπει να αμυνθούμε με την προσευχή. Με ηρεμία. Δεν χρειάζεται να αγχωθούμε.
Επίσης, δε χρειάζεται να φοράτε μάσκα μεσα στο σπίτι , μην τρελαθούμε. Εντάξει; και μην μετράτε συνεχώς το οξυγόνο γιατί αυτό σας αγχώνει ακόμα πιο πολύ. Και αν έχετε τηλεόραση, δεν έχω εδώ κάποια να σας δείξω βγάλτε την από την πρίζα, βάλτε την στην αποθήκη και αφήστε την εκεί πέρα. Αν θέλετε πετάξτε την κιόλας να ησυχάσετε. Γιατί αν ακούτε συνεχώς τις ειδήσεις ένα είναι σίγουρο, ότι θα αρρωστήσετε από αυτές.
Αυτά ήθελα να σας πω σήμερα, ελπίζω να σας άρεσε το βίντεο εύχομαι να πήρατε θάρρος και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε και αυτή την ασθένεια αλλά και οποιαδήποτε άλλη ασθένεια εμφανιστεί, γιατί οι ασθένειες δε θα τελειώσουν ποτέ εφόσον είμαστε αμαρτωλοί. Κάντε ένα like στο βίντεο, μία κοινοποίηση και φυσικά μία εγγραφή στο κανάλι μας.
Αυτά για σήμερα, μέχρι το επόμενο επεισόδιο, μην ξεχνάτε να γυμνάζετε την ψυχή σας και να προσέχετε την υγεία σας.